
2015 yılı teklif çağrısı döneminde hazırlanan projemiz, Türk Ulusal Ajansı tarafından desteklenmeye değer bulunmuştur. 2 akış kapsamında İspanya ve İtalya ülkelerine toplam 39 öğrenci ve 9 refakatçi öğretmenin yer aldığı projemiz, Türk Ulusal Ajansı tarafından finanse edilerek uygulanacaktır.
Kurumumuzun yer aldığı akışlardan olan İtalya akışı ise 10.01.2016 – 30.01.2016 tarihleri arasında, 7 Hemşirelik alanı öğrencisi ve 1 öğretmen ile gerçekleşecektir.
Projemizin tanımı
SB verileri ve sektörel analiz sonucuna göre; ülkemizde kalp-damar hastalıklarının önlenmesi, tanı konulmasına yönelik girişimsel hemşirelik uygulamalarının gerçekleştirilmesi, klinikte yatan kalp hastalarına etkili hemşirelik bakımının planlanması-uygulanması, gerektiği zaman acil tedavi hizmetlerinin gerçekleştirilmesi, komplikasyonların önlenmesi, toplumsal farkındalığın artırılması, kalp hastalıklarına bağlı ölümlerin azaltılması gibi nedenlerden dolayı bu alanda çalışacak eğitim almış, uzmanlaşmış, kalifiye hemşirelere ihtiyaç duyulmaktadır. Ülkemizde bu alanda hizmet verecek hemşirelik bölümü öğrencilerimizin eğitiminde alana özel modül bulunmamaktadır. Sahada çalışan ve alana özel hizmet içi eğitim almış sayısı ise yeterli düzeyde değildir. Bu durum AB düzeyinde bilgi, beceri-donanıma sahip ve yeterlilik kazanmış Kardiyoloji ve Anjiyografi hemşiresine olan gereksinimi artırmakta ve kaliteli eğitim ihtiyacını ortaya çıkarmaktadır. İhtiyacın giderilmesinde yönelik olarak hazırlanan projemizin amaçları:
· Katılımcılarımızın bu alanda yeterli bilgi-beceri, deneyime sahip olmalarını sağlamak ve yeterlilik kazandırmak
· AB düzeyinde bu alanda gelişebilecek komplikasyonları gözlemlemek ve acil müdahale hizmetlerini öğrenmesini sağlamak
· Bu alanda kullanılan araç-gereç, donanımı yerinde görmek ve gerekli olanın transferini yapmak-formları incelemek
· Bu alana özgü eğitim modellerini inceleyerek ülkemizde kullanılabilecek örnek model/modül oluşturmak,
· AB düzeyinde meslektaşlarının bu alanda verdikleri eğitimi, tüm girişimlerin sonuçlarını ve bu alanda hastaya bakım veren diğer sağlık personelinin bilgi, davranış ve klinik karar verme yeteneklerini birlikte çalışarak/yaşayarak öğrenmelerini sağlamaktır.
· Ayrıca katılımcılarımızın; bu alanda ki hemşirelik bakım uygulamalarında ki mesleki becerilerini AB standartlarında geliştirmek
Ayrıca katılımcılar mesleki gelişimlerinin yanı sıra,
· Farklı dil, din ve kültürde bireylerle iletişim kurarak iletişim becerilerini geliştirmek, yabancı dil/mesleki dilin gelişmesini sağlayacak
· Tıbbı İngilizce kullanım becerilerini geliştirerek iletişim sorunlarını çözebilir duruma gelecek,
· Ev sahibi ülkelerde ülkemizin tanıtımına önderlik ederek katkı sağlayacak,
· Kültürel gezilere katılarak Avrupa kültürünü tanıyacak ve sosyal gelişimlerine de katkı sağlayacaklardır.
Proje Detaylarımız
Proje No: 2015-1-TR01-KA102-018458
Proje Adı: Kalp Damar Hastalıklarının Tanı, Tedavi ve Bakım Uygulamalarına AB Bypassı
Koordinatör Kurum: Alaca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
Projemizde katılımcı gönderen ortak konumunda bulunan ortaklarımız:
Cemil Çiçek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
İsmail Karataş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
Sosyal Medya Linkleri
Facebook: https://www.facebook.com/Kardiyoloji-ve-Anjiyografi-Hemşireliği-Stajı-Projemiz
Twitter: https://twitter.com/alaca_mtal